lauantai 20. elokuuta 2011

Sorateiden valloitus

Neulaniemen kierros Hammertruckilla sujui ongelmitta. Tosin latureitin mäkiin oli lanattu uutta hiekkaa, ja jyrkimmässä piti sutimisen vuoksi ruveta taluttamaan. Alamäet menivät välillä pienessä sivuluisussa, kun rengas upposi pehmeän hiekan sisään. Originaalit renkaat ovat lähinnä asvaltille tarkoitetut. Paluureitti yksityistietä ja Neulaniemen rantaa kulkevaa normaalia soratietä rullasi kuitenkin hyvin röykyistä huolimatta.

Loistava retkipyörä Suomen sorateille. Koirakin kulki mukana sivulaukussa. Pitkä akseliväli ilmeisesti vähentää jousituksen tarvetta. Ja pyörä vain jostain syystä kulkee kevyesti ja ketterästi, tosin mitään vertailukohtaahan ei ollut, joten kevytkulkuisuus voi olla omistajan iluusio.

Pienessä luisussa oli mukava laittaa jalka lähellä olevaan maahan tukemaan, penkki kun on matalalla. Muistaen kuitenkin, että taakkateline imaisee herkästi nilkan alleen, jos jalan antaa siirtyä liian taakse. Pyörä menee vauhdilla eteenpäin, koko vartalon paino päällä ja nilkka jumiutuu maan ja alumiiniputken väliin - hyhhyh, voisi tulla rumaa jälkeä.