perjantai 5. elokuuta 2011

Suomen halki kolmas päivä (torstai 4.8.2011)


Katso kuvaa tarkkaan! Voiko tuo mies olla se sama, joka ajoi mangolla eilen 310 km, saunoi ja vietti iltaa kello 01.00 asti ja heräsi ennen kahdeksaa? Varsinkin, kun saman miehen väitettiin toissapäivänä polkeneen 228 km. Itse sanoisin, että mies ei voi olla sama. Kyseessä täytyy olla joko pahviukko, tai sitten vaihdokas. 


Ei tässä sen kummempaa tarkoitusta, kun nähdä leirintäalueen näkymä aamusella. 


Ruokatauko Kiimingin ABC:llä. Mango herättää aina ansaittua huomiota. 


Oulun halki ajoi sujui joten kuten. Pyöräteillä ajaminen tuntemattomassa kaupungissa Mangolla on yhtä helvettiä. Matalalta ei näe mihinkään. Reitit on kyltitetty niin, että matkapyöräilijälle ei ole niistä mitään iloa. Yhtäkkiä katu on räjäytetty korttelin verran auki, eikä mitään ohjetta kiertoreitistä. Mango ei selviä kaikista kynnyksistä, jotka normaalille pyörälle ovat vain pieni hidasti. Ja tämä kaikki hyvänä pyöräilykaupunkina tunnetussa Oulussa.

Rovaniemellä läpiajo oli sen verran lyhyt, että se onnistui. Mutta pyörätielle pääseminen osoittautui vaikeaksi juuri ennen kaupunkiin tuloa. Kunnan isät ovat ajatelleet, että kaikki ymmärätävät ajaa jo 6-7 km ennen kaupunkia pois maantieltä Joulupukin pajan kohdalta.

Noh, onneksi olimme kaukaa viisaita ja menimme Pudasjärven kautta. Se lisäsi matkaa 20 km verrattuna Simon reittiin, mutta säästi varmasti miljoonalta harmilta, joihin olisimme törmänneet 4-tien varrella. Mango on tehty kulkemaan maantiellä omassa rauhassaan, kuin Albatrossi.



Päivän matka päättyi hieman Ylivieskan jälkeen. Kilometrejä mittariin tuli 348 km.