torstai 4. elokuuta 2011

Suomen halki toinen päivä (keskiviikko 3.8.2011)


Keskiviikkopäivä alkoi mahtavilla ukkosen rumputulisarjoilla. Tällä kertaa pahin myräkkä kiersi hieman länsipuolelta ohitsemme. 


Onneksi vain ensimmäiset 15 km satoi. Mangolla ajaminen muuttuu tylsäksi, kun sade kastelee ajolasit, Eikä sen jälkeen oikein enää näe mitään. Lippa suojaa juuri ja juuri vain yläosan laseista. Siitä kohtaa voi välillä hetkittäin vilkaista tarkemmin, josko edessä oleva kuoppa pitää väistää. 


Edessä Kaunispää ja siten Saariselkä on miltei saavutettu. Ylämäki tänne oli pitkä, sen ylös polkeminen kesti polkijan kertoman mukaan 15 min. 


Sodankylään enää 88 km. Rovaniemi siintää kaukana horisontissa, tässä vaiheessa ei ollut ajatustakaan minne asti ajetaan. Kuten oli tarkoituskin, tuntemusten mukaan mennään. Sitten kun päivä alkaa hämärtää ja siltä tuntuu, niin leiri pystyyn. 


Voiko näin onnellista ilmettä saada aikaan mikään muu kuin yli sadan kilometrin ajo munapyörällä? Ehkä se, että kohta on pizaa tiedossa. 


Ja hupsista vaan, sehän on Rovaniemen Jätkänkynttilä silta ja Mango sillalla. Hassua miten matka joutuu Mangoillessa.


Tällä kertaa yöpaikaksi osui juuri sopivasti leirintäalue Ranuan tien varrelta vapaalla saunallisella mökillä ja järvellä varustettuna. Päivämatkaa oli kertynyt 310 km